Predstavitev kluba

Atletski klub Domžale je bil ustanovljen 12.10.1978. Vsak začetek je težak. Tak je bil tudi začetek AK Domžale, ki je po nekaterih težavah v začetku zaživel. Ljubezen do atletike, sprva predvsem tekov v naravi, spodbuda s strani tedanjih športnih organizacij; vse to je pripomoglo, da je atletika tudi v občini Domžale zaživela. Tedanji ljubitelji atletike – kraljice športa, so se zavedali pomena te športne zvrsti in so v svoje vrste začeli vključevati mlade tekače, metalce in skakalce. Ti so pod skrbnim vodstvom trenerjev, ter dobrim delom vodstva kluba, kmalu dosegli tekmovalne uspehe, tem pa so sledili organizacijski uspehi. Vse to sedanji AK Domžale uvršča med uspešnejše občinske pa tudi slovenske športne klube.

V klubu, kjer vse delo temelji na prostovoljnem delu, največ skrbi namenjamo mladim. Vseskozi si prizadevamo, da bi v naše vrste vključili čim več osnovnošolcev. Ti pridno obiskujejo pionirsko atletsko šolo, ki jo vodijo domači trenerji. Lahko se pohvalimo, da je velika večina najuspešnejših atletov in atletinj zrasla v klubu, ki je v skoraj treh desetletjih uspešnega dela dosegel tudi vrsto organizacijski uspehov. Pri tem smo zaradi slabo urejenih vadbenih površin razvijali zlasti teke na srednje proge, katerim so se pridružili še gorski teki.

V naših vrstah imamo atlete in atletinje, ki so tekmovali na svetovnih prvenstvih, sredozemskih igrah, evropskih mladinskih prvenstvih, zmagovali na mednarodnih tekmovanjih, bili člani državnih reprezentanc in so nosilci medalj na državnih prvenstvih, pa tudi nosilci državnih rekordov. Gregor BREZNIK, Boštjan BRNOT, Matej JUHART, Peter KASTELIC, Bojana VOJSKA, Špela KRŽAN, Darja KOKALJ, Suzana MLADENOVIČ, brata Domen in Bernard JARC,sestri Alja in Ajda SITAR ter mnogi drugi so uspešni atleti, ki nas ponosno predstavljajo in dosegajo tudi mednarodne uspehe. Za njimi raste nov rod mladih, ki so enako uspešni v mlajših kategorijah in obetajo, da v AK Domžale v bodoče športni uspehi ne bodo izostali.

Sponzorji