Zimsko prvenstvo Slovenije minilo v lepem vremenu in ob dobrih rezultatih

Objavljeno dne:

Zimsko prvenstvo Slovenije minilo v lepem vremenu in ob dobrih rezultatih

Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za starejši mladinski in pionirski kategoriji ter miting v suvanju krogle sta minila v lepem, deloma sončnem pomladnem vremenu ter dobrem vzdušju. Oboje je botrovalo dobrim rezultatom mladih atletov in atletinj.

Domžalski atleti in atletinje so na domači tekmi ponovno izkazali in osvojili skupaj 5 medalj.

Prvo medaljo, zlatega leska, je na prvi disciplini tekmovanja v kategoriji starejših mladincev osvojil Jan Emberšič, ki je 6 kg kladivo zalučal 55,16 m in tako premagal vso konkurenco.

Istočasno je na stadionu v Domžalah tekmovala tudi Kaja Zajc, ki je v kategoriji pionirk z metom 400 g kopja dolgim 32,28 m osvojila, bronasto medaljo. V isti disciplini je nastopila tudi Žana Planinšek, ki je z metom dolgim 30,09 m osvojila 5 mesto.

V metu kladiva sta pri starejših mladinkah nastopili dve tekmovalki AK Domžale, pri pionirkah pa ena. Alenka Pirnat je 4 kg kladivo zalučala 38,43 m daleč in osvojila 4. mesto. Janina Drolc je bila peta z metom dolgim 32,91 m. Pri pionirkah je Tia Emberšič osvojila srebrno medaljo z metom dolgim 37,72 m.

V metu kopja 800 g je pri starejših mladincih barve AK Domžale zastopal Matevž Kosem Todorović, ki je z metom dolgim 45,97 m osvojil bron.

Alan Radić je v metu 1,75 kg diska pri starejšim mladincih 7. mesto z metom dolgim 30,23 m.

Pri pionirkah sta v metu diska nastopili dve tekmovalki AK Domžale. Ana Spahič je z metom dolgim 26,66 m osvojila srebrno medaljo, Žana Planinšek pa z metom dolgim 21,36 m 5. mesto.

V mitingu v suvanju krogle je od Domžalčanov nastopil le Matic Križman, ki v svoji kategoriji mlajših mladincev ni imel konkurence.

Več o rezultatih si lahko preberete na:

REZULTATI ZIMSKEGA PRVENSTVA SLOVENIJE V METIH ZA STAREJŠI MLADINSKI IN PIONIRSKI KATEGORIJI

REZULTATI MITINGA V SUVANJU KROGLE

 

Nazaj

Sponzorji