USPEŠNO V NOVO LETO 2024

Objavljeno dne:

USPEŠNO V NOVO LETO 2024

Izteka se leto 2023, ki je bilo za atlete in atletinje Atletskega kluba Domžale zelo uspešno.

Skupaj so zbrali preko 300 nastopov na skoraj 70 različnih tekmovanjih, tako domačih kot tudi tujih, ki so se jih nekateri udeležili kot člani reprezentance. Na tekmovanjih so osvojili 85 medalj različnega leska, 20 zlatih, 32 srebrnih in 33 bronastih. Izboljšali so tudi 7 klubskih rekordov, dva v dvorani in pet na stadionih na prostem.

Šesterica najboljših atletov je za svoje uspehe letu , ki se zaključuje, v prejela priznanja. Tia Emberšič, Neja Ambrož in Žana Planinšek pri dekletih ter Jan Emberšič, Patrick Novak in Mark Kočar

Prvo ime kluba ostaja metalec kladiva Jan Emberšič, ki je letos prvo leto nastopal v kategoriji članov in se veselil naslova članskega državnega prvaka. Dvakrat je oblekel tudi reprezentančni dres, marca na evropskem pokalu v metih ter junija na evropskem prvenstvu za mlajše člane, ter dokazal, da bi lahko v prihodnje zakorakal tudi na največje tekmovalne odre. Za njim so v ospredje letos stopili tekači, saj prihaja pri metalcih do zamenjave generacij.

Zelo smo veseli, da smo proti vrhu oziroma v vrh izstrelili šprinterje in tekače v vseh starostnih kategorijah, od pionirjev do članov. Da smo po dolgih letih znova osvojili medaljo v štafeti 4 x 100 metrov v močni konkurenci pionirjev, kar razkriva tudi našo širino in dobro delo. S perspektivnim pionirskim reprezentantom Patrickom Novakom, ki je letos izboljšal kar pet pionirskih klubskih rekordov, smo dobili šprinterja, kakršnega še nismo imeli. Z mladinskim reprezentantom Markom Kočarjem in pionirko Zojo Per predstavljajo odlično popotnico v gorskih tekih. Imamo ambiciozno generacijo tekačev in tekačic, ki se želijo prebiti v vrh slovenske atletike in so v letu 2023 močno zaznamovali tudi lestvico najboljših desetih dosežkov v zgodovini kluba, ki je letos praznoval častitljivih 45 let. In zagotovo smo na naše delo, v katerega je vpetih več kot 200 atletov in prek 20 športnih delavcev, upravičeno ponosni.

Da omogočimo mašim atletom tekmovanje na domačem terenu, smo v AK Domžale v letu 2023 organizirali ali sodelovali pri organizaciji in izvedbi sedem različnih atletskih tekmovanj , regijskega in državnega nivoja.

Vsem atletom in prijateljem atletike želimo v klubu AK Domžale lepe praznike in zdravo, srečno ter nadvse uspešno in veselja polno novo leto 2024.

DJ & GG

Nazaj

Sponzorji