Tri zlate medalje na 'domačem' APS za ml. mladince in mladinke

Objavljeno dne:

Domžalski atletski klub je že četrtič zapored v maju organiziral Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke, na žalost drugič zapored ne na domačem stadionu. A naši atleti so 6. maja blesteli tudi v Velenju, kjer je četverica stopila na stopničke, kar trije, Alenka Pirnat, Maja Per in Jan Emberšič na najvišjo, s čimer so si priborili tudi svoj prvi letošnji reprezentančni nastop.

Kot prvi se je izkazal Jan Emberšič in še drugič v sezoni izboljšal klubski rekord. V metu kladiva je slavil z dosežkom 56,91 metra ter s tem svoj in najboljši klubski dosežek v kategoriji pionirjev in mlajših mladincev v metu pet kilogramov težkega kladiva prestavil iz meje 53,58 metra, kolikor je zmogel marca na tekmi na Ptuju. Jan se je podpisal pod najdaljše štiri mete dneva, najbližjega tekmeca je pustil dobre tri metre zadaj. Domžalski perspektivni pionir je nastopil še v metu kopja in z dosežkom 32,12 metra zasedel 9. mesto. V metu kladiva je za slavje med mladinkami poskrbela Alenka Pirnat, ki je tri kilograme težko orodje zalučala zase rekordnih 42,87 metra in s tem dosežkom konkurenco prehitela za dobra dva metra. Na nehvaležnem četrtem mestu je tokrat pristala Janina Drolc (37,20 metra), Lucija Florjančič je bila šesta (36,20), obe naši atletinji sta imeli kar po štiri neuspešne mete od šestih. Alenka Pirnat je v suvanju krogle zasedla enajsto mesto (9,22), Lucija je bila z dosežkom točno devet metrov 13. Janina Drolc je na drugi strani v metu kopja osvojila 15. mesto z rezultatom 19,33 metra.

V teku na 100 metrov sta nastopila Robert Emeršič in Oskar Damijan Vuk ter zasedla 22. in 24. mesto. Prvi je ciljno črto prečkal s časom 12,74, drugi pa 12,78. Na enkrat daljši razdalji je prav tako 22. mesto vknjižil Luka Dacar, ki se po poškodbi na tekmovanja vrača s časom 25,58 sekunde v teku na 200 metrov. V teku na 800 metrov je 16. mesto osvojil Nejc Povše, ki je s časom 2:15,56 krepko zaostal za osebnim rekordom in ponovil svoj dosežek izpred dveh tednov, ko je nastopil na mitingu v Radovljici. Prav tako v teku na dva stadionska kroga sta se preizkusili Špela Ručman in Naja Šterban. Špela je bila tokrat nekoliko hitrejša in s časom 2:45,42 zasedla 14. mesto, Naja je bila z rezultatom 2:47,39 mesto za njo.

Na najkrajši razdalji, v teku na 100 metrov, je bila med domžalskimi mladinkami najhitrejša Kaja Alič (13,65/27. mesto), Lina Merše je za njo na 32. mestu zaostala 25 stotink sekunde. V teku na 200 metrov se je Mojca Umek prvič spustila pod mejo 30 sekund in svoj nastop s časom 29,99 končala na 31. mestu.

Tretjo zlato medaljo je Domžalam pritekla Maja Per, ki je s časom 7.29,91 prepričljivo slavila v teku na 2000 metrov z zaprekami. Že lani je sicer tekla 20 sekund hitreje, a po poškodbi kolena se je Maja vseeno odlično vrnila na tekmovališča in dokazala, da je norma za evropsko prvenstvo 7:20 na dosegu roke. Na najdaljši disciplini dneva, teku na 3000 metrov, je bila Ana Lea Juhart deveta s časom 13:10,07.

Pod bronasto medaljo za AK Domžale se je podpisal Alan Radić v metu diska. Pionirski državni prvak v tej disciplini je bil tokrat tretji z dosežkom 32,79 metra, kolikor je 1,5 kilograma težak disk vrgel v tretji izmed štirih serij. Alan je vrhunski dosežek iskal tudi v suvanju krogle, kjer pa je svoj nastop zaključil na osmem mestu. Pet kilogramov težko kroglo je sunil 11,50 metra daleč, do četrtega mesta mu je zmanjkal slab meter, medalje pa so bile tokrat za našega pionirja med tudi dve leti starejšimi atleti preveč oddaljene (13,20 metra).

Do osmega mesta je pritekla domžalska štafeta mlajših mladincev na 4x100 metrov. S časom 48,34 sekunde so Luka Dacar, Oskar Damijan Vuk, Robert Emeršič in Tim Špendal za dve sekundi zaostali za klubskim rekordom v tej  starostni kategoriji, ki so ga lani postavili Luka Zdovc, Luka Dacar, Nejc Povše in Tadej Gabršek (46,27). Mladinke so bile v postavi Eva Štrekelj, Kaja Alič, Lina Merše in Karin Orešek 13. (54,31).

Vse tri domžalske zmagovalce, Alenko, Majo in Jana že 20. maja čaka reprezentančni miting Brixia v italijanskem Bressanoneju, kjer bodo lovili nove rekordne dosežke in norme.

DJ

Nazaj

Sponzorji