Metalci izjemni na Ptuju –15 medalj začinil še klubski rekord Jana

Objavljeno dne:

Trije osvajalci medalj, Matic Križman, Jan Emberšič in Alan Radič - vsi so že lani zastopali Slovenijo na pionirskem peteroboju reprezentanc v Varaždinu in tudi letos so že na prvi tekmi začeli tlakovati pot k novemu takšnemu dosežku

Zimsko prvenstvo v metih za članski, starejše mladinski, mlajše mladinski in  pionirski kategoriji, ki je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno na 17. marec na Ptuj, je minilo z odličnimi dosežki domžalskih metalcev. Osvojili so kar 15 medalj, tri dvojne zmage, z novima klubskima rekordoma med pionirji in mlajšimi mladinci pa je zablestel Jan Emberšič v metu kladiva.

Jan Emberšič, sicer še pionir, je med mlajšimi mladinci osvojil drugo mesto v njegovi primarni disciplini metu kladiva. In to na kakšen način. Pet kilogramov težko kladivo, ki ga je lani ob klubskem rekordu zalučal 41,15 metra daleč, je tokrat na Ptuju kar štirikrat presegel mejo 50 metrov. Najdlje je kladivo poletelo v drugi seriji, kar 53,58 metra, s čimer je izboljšal klubska rekorda v kategoriji pionirjev in mlajših mladincev v metu pet kilogramov težkega kladiva. S 57,61 metra je slavil Gaj Černigoj iz Ljubljanskega Massa, tretji je bil Blaž Rozman (KLC/49,18).

V metu kladiva med pionirji U16 je bil drugi Matic Križman  z dosežkom 39,10 metra, tretji pa njegov klubski sotekmovalec Alan Radič (23,46).  Do zlata pa sta v tej disciplini prišli dve članici našega kluba, med mlajšimi mladinkami Alenka Pirnat in med pionirkami Janina Drolc. Alenka je sicer z dosežkom 36,02 metra nekoliko zaostala za osebnim rekordom iz lanske sezone, a dobila napet boj za zmago proti Sari Serdenšek iz Ptuja (35,85 metra). Za enega lepših presenečenj tekmovanja z vidika AK Domžale pa je poskrbela Janina, ki je osebni rekord iz leta 2017 izboljšala kar za deset metrov in z dosežkom 43,78 metra prepričljivo slavila v metu tri kilograme težkega kladiva. Tudi na drugo stopničko je stopila domžalska atletinja, pred tekmo celo prva favoritinja za zlato medaljo Lucija Florjančič, ki je tokrat zmogla do 37,01 metra. Lani je atletinja letnika 2004 zablestela z dosežkom 42,24 metra, kar je bilo krepko dlje od vseh pionirk letnika 2002 in mlajših. A prva tekma ji tokrat ni uspela po njenih željah. Peto mesto je osvojila tretja Domžalčanka Tia Emberšič (20,70 metra).

Jan Emberšič bi si brez težav priboril naslov državnega prvaka med pionirji v metu kladiva, a je tokrat nastopil kategorijo višje in zablestel z klubskim rekordom v metu pet kilogramov težkega kladiva med pionirji in mlajšimi mladinci

Dvojno zmago smo v tej kar 'domžalski' metalni disciplini videli tudi med članicami. Ob odsotnosti najboljših dveh metalk je slavila Gabrijela Kumek, tudi udeleženka številnih reprezentančnih tekem v preteklosti, ki je tokrat zmogla do dosežka 44,85 metra. Srebrno medaljo si je z rezultatom 37,65 metra priborila Erika Pirnat. Je pa Erika po zlatu posegla v metu diska, na vrh jo je prepričljivo popeljal met, dolg 33,70 metra.

Dvajset centimetrov krajši med od Erike je do srebrne medalje popeljal njenega moža Jožeta Pirnata prav tako v metu diska (33,50 metra).

V najbolje zastopani disciplini, metu kopja za člane, je v napeti tekmi do tretjega mesta prišel član Domžal Anže Trapečar. Začelo se je sanjsko, saj je z metom dolgim 56,04 metra v prvi seriji prevzel vodstvo, ki mu ga je v tretji iz rok prevzel Borut Narat (Kronos/56,16), oba pa je z vrha z metom dneva vrgel Robert Teršek iz kranjskega Triglava. Kopje je z njegovih rok poletelo 57,05 metra. Vsi trije so nato v zadnji, šesti seriji, neuspešno naskakovali svoj rekordni dosežek. Tretja je bila v metu kopja z dosežkom 17,26 metra med mlajšimi mladinkami Alenka Pirnat.

Z novim osebnim rekordom je naslov državnega prvaka, ki si ga je zagotovil lani jeseni prav tako na Ptuju, ubranil Alan Radič. Tokrat je disk prvič zalučal preko 40 metrov (41,87) ter se prepričljivo veselil naslova državnega prvaka. Drugo mesto je osvojil še en član domžalskega kluba Matic Križman, ki je kilogram težak disk zalučal točno 37 metrov. S tem je za manj kot pol metra prehitel tretjega Ažbeta Horvatinoviča (AKR/36,59). V metu diska je na oder za zmagovalce stopila tudi Janina Drolc med pionirkami U16. Disk, prav tako težak en kilogram, je iz njenih rok poletel 16,84 metra.

Na nehvaležnem četrtem mestu je med člani v metu kladiva pristal Jože Pirnat, ki tokrat ni uspel preseči meje 40 metrov (37,48 metra).

Čestitke vsem za izjemno uspešen vstop v tekmovalno leto 2018, ki nakazuje, da bodo tudi letos domžalski metalci pod vodstvom Danila Embršiča izjemni v lovu na rekordne dosežke, tako osebne kot klubske, ter tudi lovu na nastope za državno reprezentanco.

DJ

Nazaj

Sponzorji