Matic Križman srebrn na PS za mlajše mladince

Objavljeno dne:


Domžalska trojica odličnih mladincev - Jan Emberšič, Matic Križman in Alan Radić

Novo mesto je dan po slovenskem kulturnem prazniku že gostilo naslednje Prvenstvo Slovenije, tokrat za mlajše mladince in mladinke. Tudi s tega tekmovanja se člani AK Domžale vračajo z medaljo, za katero je tokrat poskrbel Matic Križman.

Matic je do odličja prišel v svoji paradni disciplini, to je suvanje krogle, kjer je tekmovanje končal na skupno tretjem mestu, a je v razvrstitvi državnega prvenstva napredoval za eno mesto, saj je zmaga sicer pripadla Hrvatu Luku Šormanu. Matic je pet kilogramov težko kroglo sunil 14,13 metra daleč in v tesnem boju za vsega centimeter prehitel Krištofa Šajna (ŠEN) ter s tem dosežkom postavil tudi nov osebni rekord v suvanju pet kilogramov težke krogle. Alen Radič je v sklopu državnega prvenstva zasedel četrto mesto z rezultatom 12,58 metra, zavoljo tekmovalne forme pa je v tej disciplini nastopil tudi Jan Emberšič in z dosežkom 11,16 metra zasedel deveto mesto.

Na nehvaležnem četrtem mestu je svoj nastop končala v isti disciplini med mladinkami še pionirka Žana Planinšek, ki je kroglo sunila 12,24 metra daleč. Medalja je bila oddaljena dobrih 30 centimetrov.


Domžalska štafeta, ki si je želela še nekoliko uspešnejšega nastopa v tej zanimivi in razburljivi disciplini

Štafeta v postavi Nika Šter, Ana Spahič, Eva Hasanagič in Lina Merše je svoj nastop v disciplini 4x200 metrov končala na desetem mestu, uradnih končnih časov pa zaradi štartov z napačne pozicije ni. Najhitrejša je bila sicer štafeta kranjskega Triglava.

Na dopoldanskem mitingu pred državnim prvenstvom je Nika Šter neuspešno lovila svoj osebni rekord v teku na 60 metrov. V kvalifikacijah je s časom 8,35 sekunde osvojila deveto mesto in ji je tako zgolj eno mesto zmanjkalo do uvrstitve v A finale. Tako pa je nato s časom 8,27 sekunde v B finalu prepričljivo slavila, a želeni tek pod 8,10 je bil tokrat ob slabem štartu in pospeševanju nedosegljiv.

 

DJ

Nazaj

Sponzorji