Maja Per potrdila dobro formo pred EP, Anže in Nejc rekordno

Objavljeno dne:

Anže Kovačič (levo) je prvič nastopil v teku na 200 metrov in se zelo izkazal, Tadej Gabršek (na šesti progi) si je želel nekoliko hitrejšega teka.

Maja Per je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Györu nastopila še na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke v Celju. V teku na 1500 metrov je osvojila tretje mesto  z osebnim rekordom 4:47,62 in potrdila, da na Madžarsko odhaja dobro pripravljena. Anže Kovačič je bil s časom 24,36 najhitrejši izmed četverice domžalskih atletov v teku na 200 metrov.

Celje je v soboto, 30. junija in 1. julija, gostilo državno prvenstvo v kategoriji starejših mladincev in mladink, na katerem so atleti in atletinje še lahko lovili norme za nastop na svetovnem prvenstvu v tej starostni kategoriji, ki bo na sporedu sredi julija na Finskem.

Svojo formo je pred vrhuncem sezone, evropskim prvenstvom za mlajše mladince in mladinke v Györu na Madžarskem že zadnjič preizkusila Maja Per. V taktičnem teku na 1500 metrov je pritekla do brona z osebnim rekordom 4:47,62, kar je tretji najhitrejši tek v zgodovini našega kluba. Na vrhu je s časom 4:40,25 klubska rekorderka vse od mlajših mladink dalje Manca Velkavrh, ki ji je ta dosežek uspel leta 2005.

V Celju je bila sicer najhitrejša Urška Arzenšek (KLC/4:43,36), v zaključnem šprintu pa je imela več moči od Maje še Zala Sekavčnik iz Slovenj Gradca, ki je v cilj pritekla sekundo pred domžalsko atletinjo (4:46,59).

Anže Kovačič, Nejc Povše, Tadej Gabršek in Miha Judež so nastopili v teku na 200 metrov. Z osebnim rekordom 24,36 sekunde se je ob protivetru 1,4 m/s izkazal Anže, ki je prepričljivo slavil v prvi kvalifikacijski skupini. Ob njem je skozi cilj v tej skupini na tretjem mestu pritekel Tadej s časom 25,49. Še nekoliko močneje (-2,1 m/s) je v prsi veter pihal preostalima dvema domžalskima atletoma, Nejc je ciljno črto prečkal s časom 25,31 sekunde, Miha pa je pred ciljem padel in čas 33,74 sekunde ne odraža merila njegove pripravljenosti. Anže je s tem dosežkom osvojil 30. mesto, Povše je bil 36., mesto za njim je svoj nastop končal Gabršek, Judež je bil uvrščen na 42. mesto.

S časom 24,36 sekunde se je Kovačič zavihtel na osmo mesto klubske lestvice najhitrejših tekov na 200 metrov, kjer vse od leta 1998 kraljuje Gregor Breznik (21,19).

DJ

Nazaj

Sponzorji