Maja Per drugič letos pristala na 4. mestu na mednarodni sceni

Objavljeno dne:

Maja Per je na Ptuju 2000 metrov z zaprekami odtekla najhitreje letos in znova potrdila izpolnjeno normo za EP

Ptuj je 9. junija gostil Četveroboj reprezentanc mlajših mladincev in mladink Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije, kjer sta barve slednje zastopali tudi dve naši mladi atletinji. Maja Per se je izkazala z najboljšim letošnjim dosežkom v teku na 2000 metrov z zaprekami, Alenko Pirnat je eden njenih boljših metov letos popeljal do osmega mesta.

Maja in Alenka sta si nastop na Ptuju priborili z naslovom prvakinje teden dni prej na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke, ki je bil na sporedu v Ljubljani. Domžalska zasedba bi lahko bila še številčnejša, a Jan Emberšič in Janina Drolc, ki sta bila državna podprvaka v metu kladiva, nista imela pravice nastopa zato, ker sta še pionirja letnik 2003, na omenjenem četveroboju pa lahko letos nastopijo le atleti in atletinje, rojeni leta 2001 in 2002.

Za Majo je bil to drugi mednarodni nastop letos, potem ko je na začetku maja že nastopila na mitingu v Brixia v Italiji kjer je s časom 7:13,72 osvojila četrto mesto in izpolnila normo (7:20) za nastop na evropskem prvenstvu v svoji starostni kategoriji v Györu na začetku julija.

Tokrat je na Ptuju temu času še odščipnila nekaj sekund, a z rezultatom 7:10,40 znova končala na četrtem mestu. Bronasta medalja, ki jo je osvojila Čehinja Anna Malkova s časom 7:06,53, je bila oddaljena slabe štiri sekunde, zmaga je odšla na Madžarsko (Zita Urban/7:01,05). S tem časom je Maja za slabo sekund o zaostala za osebnim rekordom, ki ga je postavila lani na tekmi v Slovenj Gradcu.

Tudi za Alenko je bil to drugi nastop v državnem dresu po mitingu v Brixii. Tam ji ni šlo vse po načrtu in je tekmo končala na 13. mestu z enim veljavnim metom 36,54 metra. Tokrat se je odrezala veliko bolje in le nekoliko zaostala za osebnim rekordom s tekme v Ljubljani, dosežek 43,11 metra jo je popeljal na šesto mesto. Znova sta bili razred zase Madžarki, slavila je Blanka Rajczi z metom dolgim 60,42 metra.

Čestitke obema domžalskima atletinjama, ki s tekmami na mednarodnem odru nabirata prepotrebne izkušnje za še večji napredek.

DJ
Foto: running.bz.it

Nazaj

Sponzorji