Križman šolski prvak, trojica se iz Žalca vrača z osebnim rekordom

Objavljeno dne:

Matic Križman (levo) se je po naslovo državnega prvaka v suvanju krogle v dvorani med pionirji U16 zdaj veseli še naslova šolskega prvaka

Matic Križman je na Prvenstvu Slovenije v atletiki za učence in učenke osnovnih šol upravičil vlogo favorita in se veselil naslova šolskega prvaka med starejšimi učenci. V Žalcu so 6. junija zelo dobro nastopili še nekateri naši atleti, z osebnimi rekordi so se tako domov vračali Eva Hasanagič, Luka Dacar in Oskar Vuk.

Naslova šolskega državnega prvaka se je veselil Matic, ki sicer ni ponovil odličnega dosežka 15,19 metra iz področnega prvenstva v Kamniku, a vseeno z rezultatom 14,95 metra prepričljivo slavil med starejšimi učenci. Drugouvrščenega Gašperja Dreva iz mariborske osnovne šole Prežihov Voranc je prehitel za skoraj pol metra (14,49). Njegov uspeh je z enajstim mestom dopolnil Alan Radić, ki je kroglo sunil 12,25 metra.

V isti disciplini je med starejšimi učenkami po 15. mestu posegla Lucija Florjančič. Njen najdaljši met je meril 9,63, s čimer je za dober meter zaostala za bojem za medaljo (10,92), bo pa odlična metalka kladiva svojo priložnost med starejšimi učenkami iskala tudi prihodnje leto.  

Dva predstavnika atletskega kluba smo imeli tudi v teku na 300 metrov med starejšimi mladinci, oba pa sta se izkazala z osebnima rekordoma. Oskar Vuk je v prvi skupini osvojil tretje mesto s časom 39,46 sekunde ter se tako prvič spustil pod mejo 40 sekund, Luka Dacar pa je s časom 38,78 prvič prebil mejo 39 sekund na tej razdalji. To je bilo dovolj za drugo mesto v drugi skupini. Na koncu sta se morala atleta, ki vadita pod vodstvom Damijana Zdovca, zadovoljiti s skupno 13. oziroma 16. mestom.   

Z osebnim rekordom se je iz Žalca vrnila tudi Eva Hasanagič, ki je nastopila v skoku v daljino med starejšimi učenkami. Za centimeter je izboljšala svoj dosežek iz področnega prvenstva v Kamniku, kjer je konec maja prepričljivo slavila s skokom, dolgim točno pet metrov. Tokrat je s 5,01 metra osvojila 16. mesto v konkurenci leto starejših tekmic.

Med mlajšimi učenkami je kot edina nastopila Maruška Vuk (Trzin) in v teku na 60 metrov ostala brez finalne uvrstitve. V tretji kvalifikacijski skupini je osvojila drugo mesto s časom 8,50 sekunde ter s tem za vsega dve stotinki sekunde zgrešila finale najhitreje osmerice. Tam je bila na koncu najhitrejša Katarina Sabothy Polenec iz OŠ Simona Jenka s časom 8,10 sekunde. Skupno je Maruška tako osvojila dvanajsto mesto med 23. finalistkam.

Čestitke vsem šestim za dosežke, ki so potrditev, da so domžalski atleti na pravi poti k novim odličnim rezultatom.

DJ

Nazaj

Sponzorji