Dobri rezultati domžalskih atletov na domači tekmi v metih

Objavljeno dne:

Dobri rezultati domžalskih atletov na domači tekmi v metih

V soboto, 13.3.'21, je na metališču in stadionu v Domžalah potekalo že tradicionalno Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za starejši mladinski kategoriji, na katerem je uspešno nastopilo 5 domžalskih atletov in tri atletinje in osvojilo skupaj osvojili 5 kolanj.

Tekmovanje so otvorili metalci kladiva. Zmagal je Jan Emberšič, ki je 6 kg kladivo zalučal skoraj 70 m daleč (69,43 m) in tako kar za 5 m izboljšal klubski rekord, ki ga je ravno tako držal Jan. Z metom je izpolnil normo za EP ki bo v Talinu in SP, ki bo v Nairobiju. Njegov uspeh so dopolnili Matic Križman, ki je bil 4., Meden Štrubelj Nik, ki je bil 5., ter Kuhar Aljaž, ki je bil 6.

Drugo kolajno je osvojil v metu kopja Matevž Todorović, ki je kopje vrgel 50,30 metra. Šesto mesto je na svojem prvem nastopu z 28,29 metra osvojil Meden Nik Štrubelj, Jan Emberšič je bil 7., ter Matic Križman 8.

Pri metu kladiva so dekleta osvojila dve kolajni. Odlično drugo mesto je osvojila Janina Drolc, ki je 4 kg kladivo vrgla 44,21 metra. Tretje mesto je osvojila Tia Emberšič z dosežkom 42,94 metra. Šesta je bila Alenka Pirnat z dosežkom 38,85 metra.

Peto kolajno je nekoliko presenetljivo vendar zasluženo prisvojil Aljaž Kuhar, ki je z dosežkom 41,19 metra osvojil drugo mesto. Jan Emberšič je bil osmi, Nik Meden Štrubelj pa deveti.

REZULTATI ZIMSKEKA PRVENSTVA SLOVENIJE V METIH ZA STAREJŠI MLADINSKI KATEGORIJI

Nazaj

Sponzorji