Novi dve državni prvakinji, še štirje do medalj na Prvenstvu Slovenije

Objavljeno dne:

Prvenstvo Slovenije za mlajše mladinke in mladince ter istočasno Prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice je bilo znova uspešno za domžalske atlete. Šesterica se je okitila z novimi medaljami, z najžlahtnejšo Alenka Pirnat z osebnim rekordom v metu kopja in Maja Per v teku na 2000 metrov z zaprekami. Na tekmi v Ljubljani 2. in 3. junija  sta si omenjeni atleti izborili tudi nastop na Četveroboju reprezentanc mlajših mladincev in mladink.

Jan Emberšič je po majski zmagi med mlajšimi mladinci v metu kladiva na Atletskem pokalu Slovenije tokrat na državnem prvenstvu zasedel drugo mesto. Klubski rekorder med pionirji je tokrat ob dve leti starejših tekmecih zmogel do srebra z dosežkom 54,39 metra, kolikor je zmogel v tretji seriji. Matic Križman je bil kot drugi Domžalčan z rezultatom 41,01 na petem mestu, šesti Alan Radič je tokrat posegel po 27,18 metra. Slavil je Gaj Černigoj (MASS/59,11).

Matic je za las brez medalje ostal v suvanju krogle, težke pet kilogramov. Tako kot Jan še vedno pionir letnika 2003, ki se je v Ljubljani meril s tekmeci, rojenimi tudi leta 2001 in 2002, je osvojil nehvaležno četrto mesto z rezultatom 12,83 metra. Do tega rezultata je zmogel v četrti seriji in prevzel tretje mesto, a ga nato že v naslednji seriji izgubil za 17 centimetrov. V zadnjem metu spremembe pri vrhu ni bilo, saj je Matic naredil prestop in izpustil možnost za osvojitev bronaste medalje.

Trije domžalski atleti so nastopili tudi v teku na 100 metrov. Najhitrejši je bil Anže Kovačič s časom 12,22 sekunde na 27. mestu, tik za njim je z rezultatom 12,48 sekunde končal Nejc Povše, 30. je bil na koncu  David Košorok s 12,81 sekunde. V finalu je med mladinci prepričljivo slavil Mitja Kordež (SLG/10,93). Nejc je isti dan nastopil še v teku na 400 metrov in s časom 56,60 sekunde osvojil 15. mesto. En stadionski krog je pretekla tudi Naja Šterban in svoj krstni nastop na 400 metrov opravila v času 1:08,48. To je bilo dovolj za 26. mesto.

Na 100 metrov se je preizkusila tudi Eva Hasanagič in s časom 13,61 sekunde izboljšala svoj osebni rekord. Njen čas je bil sicer dovolj za 36. mesto, a velja omeniti, da je Eva  letnik 2004. S časom 12,40 je slavila Manca Remškar (Kronos).

Pričakovano je do zlata pritekla Maja Per na 2000 metrov z zaprekami. S časom 7:22,45 sicer ni bila zadovoljna, a je sama tekma služila kot priprava na evropsko prvenstvo, tako da si s povprečnim dosežkom ni 'belila glave'. 

V nedeljo zlata še Alenka Pirnat

Naslova državne prvakinje se je nato v nedeljo z novim osebnim rekordom veselila Alenka Pirnat v metu kladiva, družbo na odru za zmagovalce ji je delala še ena domžalska atletinja Janina Drolc. Alenka si je zlato medaljo priborila z metom, dolgim 43,77 metra, Janina je tri kilograme težko orodje zalučala 41,61 metra daleč. Na petem mestu je pristala Lucija Florjančič z rezultatom 39,04 metra. Do brona sta ji zmanjkala dobra dva metra.

Drugi tekmovalni dan je po bronu posegel Alan Radič v metu diska. Z metom 34,91 metra, kolikor je zmogel v tretji seriji, je osvojil svojo novo medaljo v njegovi primarni disciplini. Vse do omenjene tretje serije je bil sicer Alan na drugem mestu, a ga je nato z dosežkom 35,62 metra prehitel Gašper Drev (Štajerska). Razred zase je bil zmagovalec iz Velenja  Luka Lah z metom dolgim 49 metrov.

Desetinke so v teku na 800 metrov ločile Majo Per od medalje, potem ko je prepričljivo slavila v prvi skupini, a je bila nato drugo skupina toliko hitrejša, da se je morala Maja zadovoljiti zgolj z zelo dobrim časom. Odlična tekačica na ovirah je po zmagi v 'stiplu' drugi dan nastopila na dva stadionska kroga in se prvič spustila pod mejo dveh minut in 20 sekund (2:19,84) ter v prvi skupini, v kateri je nastopila zato, ker na 800 metrov še ni imela rezultata,  slavila za skoraj deset sekund.

V drugi je nato slavila Zala Sekavčnik (SLG/2:15,34), do tretjega mesta pa je pritekla Lea Holc (AKR) s časom 2:19,11 in Maji preprečila naskok na oder za najhitrejše. Ana Lea Juhart je s časom 2:45,53 osvojila 19. mesto.

Trapečar in Štebe do medalje med mlajšimi člani

Istočasno s Prvenstvom Slovenije za mlajše mladince in mladinke je v Ljubljani potekalo tudi Prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice. Oba domžalska atleta sta se izkazala z medaljama, Anže Trapečar je v metu kopja posegel po srebru, Simon Štebe v teku na 3000 metrov po bronu.

Trapečar je kopje najdlje zalučal v četrti seriji, ko je iz njegovih rok poletelo 57,89 metra daleč. Tudi sicer je metal zelo konstantno, saj je njegov najkrajši met meril 56,66 metra, še dva pa sta poletela preko 57 metrov.

Štebe je do tretjega mesta pritekel s časom 10:16,24.

Čestitke za osvojene medalje in osebne rekorde.

Nazaj

Sponzorji