Žana Planinšek bronasta, štafeta pionirk tokrat šesta

Objavljeno dne:


Žana Planinšek je tudi v novo sezono krenila z osvajanjem medalj na najpomembnejših domačih tekmah

Prvi vrhunec sezone je za pionirji in pionirkami U16. Z bronasto medaljo v suvanju krogle se iz njega, Prvenstva Slovenije za pionirje in pionirke U16, vrača Žana Planinšek, kar peterica deklet pa je nastopila v teku na 60 metrov.

Žana nadaljuje osvajanje medalj na državnih prvenstvih, tokrat si je okoli vratu nadela bron, potem ko je v zadnji, šesti seriji kroglo sunila 11,81 metra daleč. Njena krogla je še štirikrat poletela preko enajstih metrov, kar potrjuje njeno konstantnost v metih. Tudi srebro ni bilo preveč oddaljeno, priborila si ga je Nuša Lužnik (SLG) z dosežkom 12,13 metra, naslov pa gre v roke Velenjčanke Hane Juhart (12,30).

Najbolj zastopana domžalska disciplina je bil tek na 60 metrov, saj se je na tej šprinterski preizkušnji pomerilo kar pet naših atletinj med skupno 65 nastopajočimi. Najhitrejša je bila Maruška Vuk, njen čas 8,62 sekunde je tokrat zadostoval za 26. mesto. Povsem blizu nje sta bili še Kaja Supej (8,67) in Alja Gabrovec (8,73) na 30. in 33. mestu.  Še desetinko več od Alje je za svoj nastop potrebovala Zala Parkelj, ki je zasedla 40. mesto, Nina Galič je bila z 8,85 na koncu 43.

Na 300 metrov je nastopila Ana Ločnikar Jarc in s časom 48,57 zasedla 29. mesto.

Domžalske atletinje so sestavile tudi dve štafeti, prva v postavi Vuk, Parkelj, Galič in Supej je s časom 1:54,41 zasedla šesto mesto, druga v sestavi Gabrovec, Ločnikar Jarc, Anja Moneta in Ana Natalie Dornik pa 13. s časom 2:09,12. Prva štafeta sicer ni ponovila lanskih jesenskih dosežkov, ko se je v enaki zasedbi veselila medalje na Prvenstvu Slovenije za pionirke U14 tako na 4x100 kot 4x200 metrov, a časa za dokazovanje bo tudi v kategoriji višje več kot dovolj. Tudi prihodnje leto.

 

DJ

Nazaj

Sponzorji