Nuša Mali na evropskem prvenstvu v gorskih tekih osvojila 25. mesto

Nuši Mali (desno) je dolgo kazalo, da bi se lahko zavihtela celo med prvih 20 nastopajočih

Nuša Mali je v dveh tednih še drugič nastopila na mednarodni sceni.  Po 15. mestu na tekmi svetovnega pokala v gorskih tekih za mlajše mladinke, ki ga je dosegla 16. junija v italijanski Lanzadi, je na prvenstvu stare celine v Skopju posegla po 25. mestu.  S tem je za šest mest izboljšala dosežek Nine Pavlič Hren izpred dveh let.

Nuša se je pogumno spopadla s progo v skupni dolžini šest kilometrov, na kateri so morale mladinke premagati 365 metrov višinske razlike. Na prvenstvu v Skopju je bila na sporedu disciplina gor-dol, ki domžalski atletinji ne leži preveč, saj raje teče le navkreber. Tako ji je po prvem delu, ki je bil speljan navzgor, kazalo še nekoliko bolje. Na vmesni čas pri 2,4 kilometra je pritekla kot 20., v skupini četverice tekačic, ki so zasedale mesta med 18. in 21. Še 500 metrov pred ciljem se je zdelo, da bo zasedla 22. mesto, a so jo v samem zaključku prehitele  tri tekmovalke, tako da je omenjeno 22. mesto Nuša zgrešila za vsega štiri sekunde.

Zmaga je odšla v Italijio, potem ko je bila s časom 29:30 razred zase Angela Mattevi. Družbo na odru za zmagovalce sta ji delali dve Angležinji, srebrno medaljo si je pritekla Anna Macfadyen (30:24), šest sekund je za njo zaostala Scarlet Dale.

Slovenske mladinke Sara Durn, Katja Podobnik in Nuša Mali na otvoritvi tekmovanja

Druga slovenska predstavnica med mladinkami Sara Durn je osvojila 33. mesto z rezultatom 35:35, Katja Podobnik pa se je na samem prizorišču tekmovanja v Skopju poškodovala, tako da 1. julija na evropskem prvenstvu ni nastopila.

V prihodnjih letih lahko pričakujemo, da bo Nuša Mali svoj dosežek še izboljšala, saj je bilo tokrat pred njo le pet atletinj letnika 2001 oziroma 2002, vse ostale so bile starejše mladinke (1999 in 2000), ki pa na prvenstvih v gorskih tekih tečejo združene v eno kategorijo. Nuša je letnik 2001, tako da bo imela v prihodnosti še lepo priložnost zasesti tista mesta pri vrhu nastopajočih, čeprav je tudi 25. mesto na tako pomembnem tekmovanju izjemen uspeh.

 

DJ
Foto: http://www.emrch2018-skopje.com/

Nazaj