Marolt dvakrat nekaj stotink od najhitrejših, Pirnat najdlje letos

Luka Marolt (spodaj na fotografiji) v Ljubljani ni ponovil odličnega teka iz mitinga v Mariboru

Na Atletskem pokalu Slovenije za člane in članice so letos nastopili le trije domžalski atleti. Po tem, ko smo lani na omenjenem tekmovanju osvojili tri medalje, smo tokrat v Ljubljani 23. in 23. junija ostali praznih rok. Luku Maroltu so tako v teku na 100 kot 200 metrov do brona zmanjkale le tri stotinke sekunde, Jože Pirnat povsem blizu medalj v suvanju krogle.

V metu kladiva je Jože Pirnat osvojil peto mesto z dosežkom 44,51 metra ter medaljo zgrešil za dobra dva metra (46,81). Jože je najdlje kladivo zalučal v peti seriji, v zadnji pa mu nato ni uspel naskok na višjo uvrstitev. Omenjeni dosežek je njegov najboljši v letošnji sezoni, s čimer je že presegel lanski najdaljši met 44,29 metra.  Naš vsestranski veteran je tekmoval tudi v suvanju krogle in bil še bližje medalji. Z dosežkom 12,57 metra je osvojil četrto mesto, do medalje je zmanjkalo 35 centimetrov. Pričakovano je bil daleč pred vsemi Blaž Zupančič (Mass/19,12 metra).

Prav tako peto mesto je v teku na 100 metrov osvojil Luka Marolt, ki tokrat ni imel svojega dne in je zamudil lepo priložnost za prestižno zmago. Ob močnem protivetru -1,4 m/s je tekel 10,99 sekunde, najhitrejši je bil Enej Leban iz Gorice (10,86), kot tretji je skozi cilj pritekel Jan Žumer (Mass/10,96). Maroltu  so tri stotinke do odra za zmagovalce zmanjkale tudi v teku na 200 metrov, kjer je osvojil četrto mesto s časom 22,20. Pričakovano je bil korak pred konkurenco Jure Grkman (Kamnik/21,69), tretji je bil tokrat Mitja Kordež (SLG/22,17).

Šesto mesto je v močni konkurenci v metu kopja osvojil Anže Trapečar. 800-gramsko kopje je iz njegovih roke v zadnji, šesti seriji, poletelo 56,44 metra daleč, še štirikrat pa je presegel mejo 55 metrov. Najboljši je bil tudi tu pričakovano Matija Kranjc (Mass) z metom dolgim 68,70 metra. Anže je lani na APS osvojil srebrno medaljo z dosežkom 58,52 metra.

 

DJ
Foto: Timin Ljubljana

Nazaj