Anže Trapečar sedmi na reprezentančnem četveroboju v Krakovu

Anže Trapečar je junija postal državni podprvak v metu kopja za mlajše člane z metom dolgim 57,89 metra

Z reprezentančnimi nastopi naših atletov je nadaljeval Anže Trapečar, ki se je 8. julija udeležil četveroboja reprezentanc mlajših članov in članic Češke, Madžarske, Poljske in Slovenije. Kopje je tokrat v Krakovu iz njegovih rok poletelo 55,74 metra daleč, kar je bilo dovolj za sedmo mesto.

Anže Trapečar, ki je državni dres obleke že v preteklih letih kot mladinec, je bil tokrat na Poljskem edini domžalski predstavnik, saj je Gabrijela Kumek svoj nastop v metu kladiva odpovedala zaradi bolečin v kolenu.

Na četveroboju je Anže svoj najboljši met prikazal v četrti seriji, celotno gledano pa ni imel najboljšega dne, saj je le še enkrat presegel mejo 54 metrov. Letos je v na začetku junija v Ljubljani kopje že vrgel 57,89 metra, tako da je za dobra dva metra zaostal za dosežkom sezone, osebni rekord je leta 2017 premaknil na 58,52 metra.

Premočan za konkurenco je bil na četveroboju reprezentanc mlajših članov in članic Češke, Madžarske, Poljske in Slovenije sicer domačin Rafal Gierek z rezultatom 70,45 metra. Drugo mesto je odšlo na Madžarsko, Barnabas Petz je 800-gramsko kopje zalučal 66,06 metra daleč. Bronast je bil še en Poljak Mateusz Gunera (65,62 metra).

Nazaj