Novice in obvestila

Marolt državni prvak v teku na 100 metrov, še trije do medalje

Cel komplet medalj in še eno poleg so naši atleti osvojili na Prvenstvu Slovenije za člane in članice 14. in 15. julija v Celju. Do najžlahtnejše je 'prišprintal' Luka Marolt v teku na 100 metrov, ki je za las ostal brez brona še v teku na 200 metrov. Po srebru sta posegla Denis Kumek v metu diska in Jože Pirnat v suvanju krogle, tretji je bil Anže Trapečar v metu kopja.

Beri naprej ...

Anže Trapečar sedmi na reprezentančnem četveroboju v Krakovu

Z reprezentančnimi nastopi naših atletov je nadaljeval Anže Trapečar, ki se je 8. julija udeležil četveroboja reprezentanc mlajših članov in članic Češke, Madžarske, Poljske in Slovenije. Kopje je tokrat v Krakovu iz njegovih rok poletelo 55,74 metra daleč, kar je bilo dovolj za sedmo mesto.

Beri naprej ...

Maja Per z rekordom, a veliko grenkobe končala evropsko prvenstvo

Maja Per je bila le tri desetinke sekunde oddaljena od sanjske tekme na evropskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke. V Györu na Madžarskem je v teku na 2000 metrov z zaprekami krepko izboljšala osebni rekord in s časom 7:00,31 osvojila 16. mesto. V veliki finale je peljalo 15. mesto in čas 7:00,01 zaradi česar je bilo razočaranje precejšnje.Vseeno je poskrbela za eno najboljših slovenskih uvrstitev na tekmovanju.

Beri naprej ...

Nuša Mali na evropskem prvenstvu v gorskih tekih osvojila 25. mesto

Nuša Mali je v dveh tednih še drugič nastopila na mednarodni sceni.  Po 15. mestu na tekmi svetovnega pokala v gorskih tekih za mlajše mladinke, ki ga je dosegla 16. junija v italijanski Lanzadi, je na prvenstvu stare celine v Skopju posegla po 25. mestu.  S tem je za šest mest izboljšala dosežek Nine Pavlič Hren izpred dveh let.

Beri naprej ...

Maja Per potrdila dobro formo pred EP, Anže in Nejc rekordno

Maja Per je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Györu nastopila še na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke v Celju. V teku na 1500 metrov je osvojila tretje mesto  z osebnim rekordom 4:47,62 in potrdila, da na Madžarsko odhaja dobro pripravljena. Anže Kovačič je bil s časom 24,36 najhitrejši izmed četverice domžalskih atletov v teku na 200 metrov.

Beri naprej ...

Marolt dvakrat nekaj stotink od najhitrejših, Pirnat najdlje letos

Na Atletskem pokalu Slovenije za člane in članice so letos nastopili le trije domžalski atleti. Po tem, ko smo lani na omenjenem tekmovanju osvojili tri medalje, smo tokrat v Ljubljani ostali praznih rok. Maroltu so tako v teku na 100 kot 200 metrov do brona zmanjkale le tri stotinke sekunde, Jože Pirnat povsem blizu medalj v suvanju krogle.

Beri naprej ...

Maroltu sladka zmaga in najhitrejši letošnji tek na 100 metrov

Luka Marolt je bil edini predstavnik Atletskega kluba Domžale na mednarodnem atletskem mitingu Maribor 2018 in memorial Iztoka Ciglariča v teku na 1500 metrov. Šprinter iz Kamnika se je izkazal z odličnim tekom na 100 metrov, kjer je v napetem boju slavil zmago s svojim najhitrejšim letošnjim časom 10,71 sekunde. Četrti je bil nato še v teku na 200 metrov.

Beri naprej ...

Nuša Mali odlična 15. na WMRA mednarodnem mladinskem pokalu

Nuša Mali, uspešna gorska tekačica, ki se je letos razveselila tudi naslova državne prvakinje v krosu in v dolgih tekih, je sploh prvič nastopila na reprezentančni tekmi in takoj navdušila s 15. mestom na 13. izvedbi svetovnega pokala v gorskih tekih za mlajše mladince in mladinke. To je najboljši slovenski uspeh na tej tekmi v zadnjih petih letih.

Beri naprej ...

Maruška Vuk do klubskega rekorda, medalja za Luka in Evo

Tradicionalni memorial Vučko je v Kranj tudi letos privabil ogromno atletov vseh starostnih kategorij. V vidnih vlogah sta bila med njimi tudi Luka Marolt med člani in Maruška Vuk med pionirkami U14, ki se je izkazala z novim klubskim rekordom v teku na 60 metrov. Nov mejnik znaša 8,30 sekunde. Na oder za zmagovalce se je zavihtela tudi Eva Hasanagič v skoku v daljino.

Beri naprej ...

Maja Per drugič letos pristala na 4. mestu na mednarodni sceni

Ptuj je 9. junija gostil Četveroboj reprezentanc mlajših mladincev in mladink Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije, kjer sta barve slednje zastopali tudi dve naši mladi atletinji. Maja Per se je izkazala z najboljšim letošnjim dosežkom v teku na 2000 metrov z zaprekami, Alenko je eden njenih boljših metov letos popeljal do osmega mesta.

Beri naprej ...